ΤΟ ΦΟΡΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

O έναστρος ουρανός ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά. Η Αστρονομία είναι η αρχαιότερη των επιστημών και πολλοί πρόγονοί μας διακρίθηκαν σε αυτήν. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική πολιτεία έχει καταργήσει εδώ και χρόνια το μάθημα της Αστρονομίας στα σχολεία.

Tώρα όμως, με τo φορητό πλανητάριο StarLab δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εισαχθούν στον κόσμο της Αστρονομίας και να αποκτήσουν τις σχετικές βασικές γνώσεις. Πρόκειται για έναν φουσκωτό θόλο ο οποίος χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το περιβάλλον που δημιουργεί ο σκοτεινός θάλαμος του StarLab καθώς και η πολύ καλή ακουστική του, προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, των οποίων η προσοχή διατηρείται αναπόσπαστη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η χρήση οπτικοακουστικών μέσων στα σχολεία κάνει τα μαθήματα πιο ευχάριστα, κατανοητά και αποτελεσματικά. Η προβολή διαρκεί περίπου όσο μια διδακτική ώρα (ανάλογα με το θέμα και την τάξη) και η χωρητικότητα του θόλου είναι 30-40 παιδιά.

Το StarLab μεταφέρεται και στήνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Για να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι προβολές θα προτιμούσαμε να υπάρχει ή να δημιουργηθεί νας χώρος, κατά προτίμηση κλειστός, 6.5 x 6.5 m και ύψους 3 m τουλάχιστον (π.χ. κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ). Καλό είναι ο χώρος αυτός να παραμένει ανεπηρέαστος από εξωτερικές οχλήσεις κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων.

Θέματα που προβάλλονται



 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Εκπαιδευτικές προβολές με το φορητό πλανητάριο StarLab μπορούν να πραγματοποιηθούν σε σχολεία, εκδηλώσεις δήμων & πολιτιστικών συλλόγων, φεστιβάλ, κατασκηνώσεις, αστροπάρτι κ.α.! Τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν νήπια (5-6 ετών), μαθητές δημοτικού (7-12 ετών), καθώς και μαθητές γυμνασίου (13-15 ετών). Τόσο τα τμήματα, όσο και η θεματολογία προσαρμόζονται αναλόγως.